01.08.2023

Tο Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Πάτρας, φροντίζει τη γειτονιά του

Δελτία τύπου
Tο Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Πάτρας, φροντίζει τη γειτονιά του

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα (Υπ.1 της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με MIS 5045577 στο ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020), φρόντισαν και διαμόρφωσαν την γειτονιά, στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη Δομή.

Στο πλαίσιο της δράσης των ωφελουμένων του Κέντρου Ημέρας, καθαρίστηκε παρακείμενος χώρος σε πλατεία, δίπλα στο Κέντρο Ημέρας. Οι ωφελούμενοι αισθανόμενοι την ανάγκη να υπάρχει ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, φρόντισαν την πλατεία και συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην καλύτερη διαβίωση,ως μέλη της κοινωνίας.

Η πλατεία είναι ένα σημείο συνάντησης, όπου πολίτες της πόλης, μπορούν να συναντηθούν, να καθίσουν και να έχουν μία επαφή με κάποιο φιλικό πρόσωπο. Πλέον η πλατεία αυτή ομόρφυνε ακόμη περισσότερο, έχει το δικό της χαρακτήρα, είναι καθαρή και φροντισμένη.

Πέρα από την πολιτεία, οφείλουμε και ως άτομα να φροντίζουμε τους δημόσιους χώρους και να τους προσέχουμε. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε καλύτερα κοινωνικά περιβάλλοντα και θα ζούμε με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο οι ωφελούμενοι του Κέντρου λειτουργούν και επανακτούν ισότιμη συμμετοχή, ως μέλη της κοινωνίας μας.

 Το  Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ απευθύνεται σε άστεγα εξαρτημένα άτομα, τα οποία διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες και δεν διαθέτουν μόνιμη στέγη.

Η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας και οι υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας διαπνέονται από τη φιλοσοφία «Μείωσης της Βλάβης» και στοχεύουν στον περιορισμό του κοινωνικού αποκλεισμού, την φροντίδα των ατόμων και στη διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας.

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
ΟΚΑΝΑ
Δελτία τύπου
27.07.2023
Ο ΟΚΑΝΑ ο μεγαλύτερος φορέας απεξάρτησης στη χώρα υλοποιεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με απώτερο στόχο την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της εξάρτησης από νέες ουσίες, αλλά με διευρυμένο ωράριο…
ΟΚΑΝΑ
Δελτία τύπου
12.07.2023
Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑ.ΝΑ.) στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, ανακοινώνει, πως από…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr