14.03.2018

Η συνεργασία μεταξύ 7ης Υ.ΠΕ. (Κρήτη) και ΟΚΑΝΑ αποδίδει καρπούς

Νέα του Οκανά

Ένας από τους στόχους του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ΟΚΑΝΑ το 2017 ήταν, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων με αποδέκτες επαγγελματίες υγείας προς ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τοπικό Δίκτυο Παροχής Υποστήριξης ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Ρέθυμνο το δεύτερο- σε σειρά- βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η συναισθηματική βία στην εργασία (mobbing)» (το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017). Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του δικτύου συνεργατών (επαγγελματιών υγείας σε δημόσιους φορείς) σε θέματα που ενισχύουν το ρόλο τους, καθώς και στην αναγνώριση, πρόληψη και διαχείριση καταστάσεων υψηλού κινδύνου στο χώρο εργασίας τους.

Στην εκπαίδευση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εργαζόμενοι σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμων και το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Τόσο το βιωματικό σεμινάριο για την επαγγελματική εξουθένωση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2017 όσο και το εν λόγω σεμινάριο για τη συναισθηματική βία χαιρετήθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό από το κοινό, ενισχύοντας τις προσπάθειες για κοινές μελλοντικές δράσεις και εκπαιδεύσεις, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr