11.07.2019

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σηματοδότησε φέτος την ολοκλήρωση των κύκλων στο ΣΔΕ, το ΕΚΚΕΕ και τη Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης – η εκδήλωση του ΕΚΚΕΕ

Νέα του Οκανά

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 ήταν γεμάτο χρώματα, συγκίνηση, ικανοποίηση και υπερηφάνεια στη Στοά του Βιβλίου, όπου το ΕΚΚΕΕ και η Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης συναντήθηκαν για να τιμήσουν από κοινού τα μέλη που ολοκλήρωσαν έναν κύκλο: Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο ΕΚΚΕΕ και το Πρόγραμμα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στη Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ εκπροσώπησε ο κος Γεώργιος Παναγής και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αθήνας η Διευθύντρια, κα Παναγιώτα Νικολαϊδου.

65268745 358047941574766 9022257586174427136 n1

Ο κόσμος που τίμησε τα παιδιά ήταν πολύς: θεραπευτές, φίλοι, συγγενείς, παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ.

Στην αποφοίτηση των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αθήνας – Παραρτήματος ΟΚΑΝΑ, που αποτέλεσε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους οι θεματικές ενότητες (γραμματισμοί) και τα projects της σχολικής χρονιάς (2018-9) με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό!

DSC 0041

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε με την απονομή στους μαθητές του Β' Κύκλου των απολυτηρίων τίτλων τους αλλά και τον προβιβασμό των μαθητών του Α' Κύκλου με ένα συμβολικό δώρο.

DSC 0067

Εκτός της αποφοίτησης, είχαμε πολλούς ακόμα λόγους να είμαστε υπερήφανοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-9:

• Λειτούργησε ομάδα προετοιμασίας εξετάσεων για την απόκτηση απολυτηρίου τίτλου Δημοτικού. Δύο θεραπευόμενοι κατάφεραν να τον αποκτήσουν.


• Παράλληλα λειτούργησε ομάδα προετοιμασίας στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' τάξης Γενικού Λυκείου. Δύο θεραπευόμενοι πέτυχαν στις εξετάσεις τους.


• Τέλος δύο θεραπευόμενοι θα συνεχίσουν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Οι επιτυχίες των θεραπευομένων οφείλονται αφενός στις προσπάθειές τους καθ'όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αφετέρου στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι της υποστηρικτικής δομής ΜΥΕΘ-ΕΜΕ ΟΚΑΝΑ (η οποία πλέον συντονίζεται από το ΕΚΚΕΕ Αθηνών), οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του παραρτήματος στον ΟΚΑΝΑ (που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια) και οι εθελοντές (εντός και εκτός Οργανισμού).

DSC 0028

Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να δουν την Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής / Αγιογραφίας με έργα μελών των αντίστοιχων Εργαστηρίων του ΕΚΚΕΕ και ένα πλήρες φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις και εξορμήσεις του ΣΔΕ Αθήνας – Παραρτήματος ΟΚΑΝΑ.

DSC 0027

Τόσο η εκδήλωση για την απονομή όσο και η έκθεση φιλοξενήθηκαν στις αίθουσες της Στοάς του Βιβλίου, με υποδομή εξαιρετική, η οποία συνέβαλε σε ένα καθ' όλα άρτιο αποτέλεσμα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: https://okanaekkee.gr/news/item/124-pagkosmia-2019-apologismos

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr