22.12.2022

Χριστουγεννιάτικη Δράση από τη «Γονεϊκή Στήριξη και Προστασία Εξαρτημένων» ΟΚΑΝΑ Πάτρας

Νέα του Οκανά

Για ακόμη μια χρονιά, το Πρόγραμμα «Γονεϊκή Στήριξη και Προστασία Εξαρτημένων» ΟΚΑΝΑ Πάτρας, στα πλαίσια του θεραπευτικών δράσεων για τα Χριστούγεννα, οργάνωσε εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση της σύνδεσης, της λειτουργικής επικοινωνίας και της δημιουργικής ανταλλαγής μέσα στην οικογένεια.

Η διεπιστημονική ομάδα του Προγράμματος έβαλε τα καλά της και υποδέχθηκε γονείς και παιδιά, που έδωσαν το δικό τους ραντεβού στη χριστουγεννιάτικη πρόσκληση της δομής.

Η θεραπευτική δράση περιλάμβανε τη δημιουργία δυο ομάδων, παιδιών και γονέων. Οι ομάδες βρισκόταν σε παράλληλες και από κοινού δραστηριότητες τόσο στον ίδιο χώρο όσο και σε ξεχωριστούς -αρχικά- χώρους.

Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις γνωριμίας, κατασκευές και ζαχαροπλαστική ενώ κατά το κλείσιμο οι συμμετέχοντες και το θεραπευτικό προσωπικό, μοιράστηκαν την εμπειρία, από τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, όπως τη βίωσαν καθώς και την αξία της ανατροφοδότησης. 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
29.03.2023
Με δύο δράσεις αφήγησης βιβλίου, μία δια ζώσης και μία διαδικτυακή, τα στελέχη της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, γιόρτασαν με τα παιδιά των ωφελούμενων της…
Νέα του Οκανά
28.03.2023
Το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ, στην Αθήνα, υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη της, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας, αναγνώρισης…
Νέα του Οκανά
28.03.2023
Με τη Σύμβουλο Απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σ. Μόσχου συναντήθηκαν τα στελέχη του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης - Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα. Τη συζήτηση…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr