22.01.2018

Γόνιμες επαφές της Διοίκησης του Οργανισμού στην Κέρκυρα

Νέα του Οκανά

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Αντώνιος Γκανάς, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν γόνιμες συναντήσεις και συνεργασίες.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε σύσκεψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ). Στη σύσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Περιφερειάρχης, κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, κος Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ "Νίκος Μώρος", κος Κων/νος Νικολούζος, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και στελέχη των Κέντρων Πρόληψης και εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών και φορέων. Εκεί παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Οργανισμού, που αποτελούν ταυτόχρονα και προτάσεις του Υπουργείου Υγείας, για την αξιοποίηση των ΠΕΠ στην πρόληψη των εξαρτήσεων και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα για την εκπόνηση σχεδίου δράσεων.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Ε. Καφετζόπουλος και Α. Γκανάς πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) ΟΚΑΝΑ, ενώ συναντήθηκαν και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κερκύρας, κο Φοίβο Κακαβίτσα, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν το θέμα μετεγκατάστασης της Μονάδας σε χώρο του Νοσοκομείου ή σε άλλο συμβατό χώρο.

Σημαντική υπήρξε η συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κο Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Αντιπρύτανη, κο Ιωσήφ Παπαδάτο, η οποία έκλεισε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Τέθηκαν οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας, οι οποίοι αφορούν αφενός μεν τη χρήση σύγχρονων ερευνητικών μεθόδων σε τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού, αφετέρου δράσεις πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού ή ειδικών ομάδων σε θέματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Οι επαφές της Διοίκησης του Οργανισμού ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος» για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του. Ο κος Καφετζόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «τα Κέντρα Πρόληψης, που λειτουργούν υπό την επιστημονική εποπτεία του Οργανισμού, έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό έργο και έχουν συμβάλει στη συγκράτηση της χρήσης ουσιών στο μαθητικό πληθυσμό σε χαμηλά επίπεδα σε καιρό κοινωνικοοικονομικής κρίσης, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε πολλές άλλες χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση».

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr