17.09.2015

Φεστιβάλ ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα (25-26/9/2015)

Νέα του Οκανά

POSTER 50x70cm B

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη», ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αθήνα (Πλ. Ασωμάτων, Θησείο) ένα ανοικτό Φεστιβάλ για ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους… για μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Μηνύματα όπως Αισιοδοξία, Δημιουργία, Δύναμη, Ελευθερία, Χαρά πλαισιώνουν το Φεστιβάλ Ζωής, διαμορφώνουν ένα πολύ θετικό κλίμα, παρακινώντας το κοινό να ακούσει, να μάθει -και το σημαντικότερο- να συμμετάσχει και να πράξει.

Είναι μια μεγάλη προσπάθεια όλων μας να ανατρέψουμε στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηρίξουμε παράλληλα στην πράξη την εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού, αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως:

DJ FESTIVAL (Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015)

Συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων (Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015):

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
KOZA MOSTRA
GADJO DILO
WEDDING SINGERS
GAUTIER
BELLEVILLE

Και τις δυο ημέρες, στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Αττικής ("Παλλάς Αθήνα", "Αθηνά Πολύβουλος", "Άρηξις", "Προνόη", "Ίριδα", "Σταθμός", "Οδοιπορικό") και φορέων όπως: ΚΕΘΕΑ ("Νόστος-Εξάντας", "Στροφή", "Διάβαση", "Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης"), Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ- ΨΝΑ και ΜΚΟ (PRAKSIS», «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», "ΔΙΟΓΕΝΗΣ", Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ , "Γιατροί του Κόσμου".

Παράλληλες εκδηλώσεις: Θεατρικά δρώμενα και μουσικές από ομάδες και μπάντες θεραπευτικών προγραμμάτων, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες δημιουργικής ενασχόλησης από τους συμμετέχοντες φορείς.

Ώρα Έναρξης ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 6:30 μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ από τις 11:00 πμ

Για περισσότερες πληροφορίες: www.okanacampaign2015.gr

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr