02.04.2021

Εστιασμένη προσπάθεια για την αστεγία με πρωτοβουλία του ΓΓ κ. Γιώργου Σταμάτη και τη συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ

Δελτία τύπου

Ομάδα Εργασίας για την κοινωνική ένταξη των αστέγων συγκροτήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργου Σταμάτη. Στην Ομάδα θα συμμετέχει ως τακτικό μέλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με αναπληρωτή του τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Αθανάσιο Δημητριάδη.

Έργο της Ομάδας αποτελεί:

  •  η παρακολούθηση του φαινομένου της αστεγίας
  •  η υποβολή προτάσεων πολιτικής σε όλα τα στάδια παρέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου
  •  η ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ή κρίσεων
  •  ο προσδιορισμός πηγών χρηματοδότησης των προτεινόμενων πολιτικών
  •  η καταγραφή καλών πρακτικών, από το ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον.

Για την συγκρότηση της ομάδας εργασίας ο Προέδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργου Σταμάτη, για την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των αστέγων. Η συγκρότηση αυτή αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία, καθώς συμμετέχουν όλοι οι φορείς που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αστεγίας σε καθημερινή βάση. Είναι  η αρχή, ώστε η αστεγία να αντιμετωπιστεί καθολικά και ολιστικά, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους γενεσιουργούς παράγοντες, ώστε να πραγματοποιηθούν επιτέλους πολιτικές για την αντιμετώπισή της. Από πλευράς μας, ως ΟΚΑΝΑ, παράλληλα με την εξασφάλιση της συνεχιζόμενης θεραπευτικής φροντίδας και με την συμμετοχή μας στην ομάδα, θα συμβάλλουμε με την εμπειρία και τη γνώση μας στη χαρτογράφηση και στην κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της αστεγίας.

Η πολυετής εμπειρία του ΟΚΑΝΑ στο πεδίο έχει συντελέσει στην κατανόηση της ψυχοκοινωνικής κατάστασης, αλλά και όλων των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συνάνθρωποί μας. Διέξοδο, όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν το δίκτυο δομών της άμεσης πρόσβασης, της θεραπείας και της  κοινωνικής επανένταξης του Οργανισμού με διασύνδεση σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Επικουρικά, οι νέες δράσεις αντιμετώπισης της αστεγίας (δομές φιλοξενίας, κέντρα ημέρας, υπνωτήρια κ.α.) λειτουργούν ως μοχλός αποσυμφόρησης των σημείων συγκέντρωσης των αστέγων εξαρτημένων ατόμων, με πολλαπλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πλέον, δημιουργείται μία ισχυρή συμμαχία για την αντιμετώπιση της αστεγίας».

Στο επισυναπτόμενο αρχείο βρίσκεται διαθέσιμη η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
25.06.2021
Στα συννημένα αρχεία, θα βρείτε το Δελτίο Τύπου του ΟΚΑΝΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με κεντρικό μήνυμα "Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος", καθώς κα τις αφίσες για το 2021.
Δελτία τύπου
17.06.2021
  Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου 2021, διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομές» στην Τεχνόπολη του Δήμου…
Δελτία τύπου
11.06.2021
  Η Υφυπουργός Υγείας , κα Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (Μ.Ο.Θ.Ε.) του ΟΚΑΝΑ, στα Χανιά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.