08.12.2017

Επιστημονική Ημερίδα Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας και Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών

Νέα του Οκανά

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον ΟΚΑΝΑ και τον Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας) στο πλαίσιο εφαρμογής του από 26.10.2016 Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Το Μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη της συνεργασίας των φορέων για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, μελετητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την προώθηση της εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και την καταστολή του προβλήματος των ναρκωτικών, με έμφαση στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων, της δημόσιας διοίκησης, της καλής νομοθέτησης και της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Για περισσότερα σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας πατήστε εδώ.

Στην έναρξη της Ημερίδας παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ.Σταμάτης Βαρδαρός, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θέμης Κοτσιφάκης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη ΤΕΙ Αθήνας, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΝΑ Δρ. Αντώνιος Γκανάς.

O T 1

Η Ημερίδα διαρθρώθηκε σε τρεις Θεματικές Συνεδρίες.
Στην πρώτη Θεματική Συνεδρία με τίτλο «Οι κύριες προκλήσεις διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης» και Συντονιστή τον Δρ. Α. Γκανά, αναπτύχθηκαν τρεις Εισηγήσεις: α) «Η πρόκληση εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης» από τον κ. Γαβριήλ Αμίτση, Καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας, β) «Η πρόκληση του δημογραφικού ζητήματος» από τον κ. Διονύση Μπαλούρδο, Διευθυντή Ερευνών - Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και γ) «Η πρόκληση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας» από τον κ. Γεώργιο Πιερράκο, Καθηγητή Διοίκησης Υγείας του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας.

O T 2


Στη δεύτερη Θεματική Συνεδρία με τίτλο «Κρίσιμα ζητήματα πρόσβασης στην εκπαίδευση» και Συντονιστή τον κ. Γ. Πιερράκο, αναπτύχθηκαν τρεις Εισηγήσεις: α) «Κοινωνική Διοίκηση και ανάπτυξη Κοινωνικών Δομών» από τον κ. Σωτήρη Σούλη, Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας, β) «Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός» από τον κ. Ηλία Γκότση, Προϊστάμενο Τμήματος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΚΑΝΑ και γ) «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ΟΚΑΝΑ: Μία νέα καινοτόμος προσπάθεια» από την κα. Ελένη Καλογερή, Διευθύντρια ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων και τον κ. Γεώργιο Κούκα, Στέλεχος Μονάδας Υποστήριξης Εκπαίδευσης Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

O T 3


Η τρίτη Θεματική Συνεδρία με τίτλο «Κρίσιμα ζητήματα καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» συντονίσθηκε από τον Δρ. Αναστάσιο Σεπετή, Επιστημονικό Συνεργάτη του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας και περιλάμβανε τρεις Εισηγήσεις: α) «Η Αξιοποίηση Καινοτόμων Εργαλείων για την Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού» από την κα. Ευγενία Σταθακοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων και Χρηματοδότησης ΟΚΑΝΑ, β) «Η Συμβολή της Κοινωνικής Δικτύωσης στην Κοινωνική Ένταξη» από την κα. Ελένη Τσιάρα, Στέλεχος Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ και γ) «Οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως μέσο Ένταξης Ευάλωτων και Ειδικών Ομάδων» από τον κ. Βασίλη Σταυρόπουλο, Υπεύθυνο Γραφείου Ενημέρωσης για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr