10.11.2022

Επίσκεψη του Πρόεδρου του ISAM, Καθηγητή κ. Alex Baldacchino, στις δομές του ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

SRTJXK

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης και ο Αντιπρόεδρος κ. Αθ. Δημητριάδης μαζί με τον Αν. Διευθυντή κ. Ν. Αυγερινό, υποδέχτηκαν την Πέμπτη 10/11/2022, τον Πρόεδρο του International Society of Addiction Medicine (ISAM), καθηγητή Alex Baldacchino στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού.

Μαζί τους είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί αντιπροσωπευτικές δομές του φάσματος των υπηρεσιών του Οργανισμού όπως:

-Τη Μονάδα Άμεσης Βοήθειας & Υποστήριξης (ΜΑΒΥ)

-Το Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης "STEKI 46"

-Τη Μονάδα Υποστήριξης Άμεσης Πρόσβασης

-Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας -Υπνωτήριο Αστέγων

-Τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης στην οδό Αβέρωφ.

Κατά τη διάρκεια των  επισκέψεων του ο Καθηγητής, συνομίλησε με το προσωπικό των δομών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις καλές πρακτικές ενώ παράλληλα μοιράστηκε μαζί τους τη δική του εμπειρία, από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με την ομιλία του, στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών, έχοντας ως θέμα τη διπλή διάγνωση στον πληθυσμό των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και τις επιπτώσεις της στο σχεδιασμό και στην καθημερινή πρακτική.

Ο Καθηγητής Baldacchino, από πλευράς του, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του σχετικά με το εύρος των δομών του ΟΚΑΝΑ και τις υπηρεσίες που παρέχονται -με επίκεντρο τον άνθρωπο- τόσο στον πυλώνα της άμεσης πρόσβασης-μείωσης της βλάβης όσο και σε αυτόν της θεραπείας.

afWT

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
08.02.2023
Βάσει της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων των συναρμόδιων για το θέμα φορέων, διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με την λειτουργία των Δομών / Υπηρεσιών του…
Νέα του Οκανά
07.02.2023
Βάσει της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων των συναρμόδιων για το θέμα φορέων, διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με την λειτουργία των Δομών / Υπηρεσιών του…
Νέα του Οκανά
06.02.2023
Κατά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων των συναρμόδιων για το θέμα φορέων, διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με την λειτουργία των Δομών / Υπηρεσιών του…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr