20.06.2023

Επίσκεψη των Στελεχών του ΟΚΑΝΑ στο Υπνωτήριο του Associação Ares do Pinhal 

Νέα του Οκανά

Το Υπνωτήριο Santa Barbara του Associação Ares do Pinhal ,επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΟΚΑΝΑ ,στα πλαίσια της ξενάγησής τους, σε Δομές Μείωσης της Βλάβης ,που εδράζουν στη Λισαβώνα.

Η συγκεκριμένη Δομή προβλέπει με 127 θέσεις και παρέχει ι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, φιλοξενία, σίτιση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πλαισιώνεται από υποστήριξη  κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι ωφελούμενοι  του Προγράμματος ,οι οποίοι μπορούν να έχουν στο χώρο και τα ζωάκια τους, έχουν τη δυνατότητα επιτηρούμενης χρήσης ενώ αναφορικά με τις υγειονομικές τους ανάγκες προβλέπεται  η διασύνδεση και παροχή θεραπείας για HIV, HCV, HPV και σύφιλη όπως επίσης και ψυχιατρική φροντίδα.

Το Υπνωτήριο, στελεχώνεται από 12 άτομα : Εκπαιδευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές, Case habdler, Σύμβουλο και Συντονιστή ενώ περιοδικά (1-2 φορές το μήνα),η λειτουργία του υποστηρίζεται από ιατρό, ψυχίατρο, πνευμονολόγο και ακτινολογική κάλυψη.

 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr