13.04.2021

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κας Ζωής Ράπτη στο Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «Προνόη»

Δελτία τύπου
κα Ζωή Ράπτη στο Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «Προνόη»

 

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», επισκέφτηκαν σήμερα, Τρίτη 13.04.2021, η υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη μαζί με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιο Θεοχάρη.

Σκοπός της επίσκεψής τους, ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση με τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, αναφορικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα, σε θέματα που αφορούν συμπεριφορικές εξαρτήσεις, σχολικό εκφοβισμό, αλλά και ευρύτερα θέματα που άπτονται της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν και οι δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και σχετίζονταν με την υποστήριξη των γονέων και των  εκπαιδευτικών, ώστε να ενισχύσουν μέσα από το ρόλο τους την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων.  

Η Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενόψει της νέας προγραμματικής σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης, κάνουμε μία εστιασμένη προσπάθεια να αναδείξουμε το επιστημονικό έργο με νέα προγράμματα, με διαφάνεια και λογοδοσία, υποστηρίζοντας όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που περιλαμβάνει η πρόληψη».

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
25.06.2021
Στα συννημένα αρχεία, θα βρείτε το Δελτίο Τύπου του ΟΚΑΝΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με κεντρικό μήνυμα "Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος", καθώς κα τις αφίσες για το 2021.
Δελτία τύπου
17.06.2021
  Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου 2021, διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομές» στην Τεχνόπολη του Δήμου…
Δελτία τύπου
11.06.2021
  Η Υφυπουργός Υγείας , κα Ζωή Ράπτη, επισκέφτηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (Μ.Ο.Θ.Ε.) του ΟΚΑΝΑ, στα Χανιά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.