11.03.2020

Επίσκεψη αμερικανών επαγγελματιών ψυχικής υγείας στον ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 επισκέφθηκε τον Οργανισμό κλιμάκιο αμερικανών επαγγελματιών ψυχικής υγείας με το συντονισμό των οργανισμών NAADAC, (Association for Addiction Professionals) και NCBH, (National Council for Behavioral Health), στο πλαίσιο επαφών και επισκέψεων που είχαν στη χώρα μας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον ΟΚΑΝΑ, τις δομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ κου Αθανάσιου Θεοχάρη, παρακολούθησαν δομημένο πρόγραμμα εισηγήσεων για την πρόληψη στην Ελλάδα από την κ. Νικολέττα Γεωργαλά, Κοινωνιολόγο (Msc) και Υπεύθυνη του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης, για τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης από τον κ. Κωνσταντίνο Κοκκώλη, Ψυχίατρο (Msc) και Αναπληρωτή Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων και για το πρόγραμμα «Αθηνά», που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον κ. Δημήτρη Παντελεάκη, ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Πολιάς» (5ο διαμέρισμα του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία»), όπου τους υποδέχθηκε η επιστημονική ομάδα και τους ξενάγησε στο χώρο περιγράφοντας τον τρόπο παρέμβασης στην κοινότητα.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον ΟΚΑΝΑ η παρουσία όλων των επιστημόνων και ειδικά της εκπροσώπου Γενικής Διευθύντριας του NAADAC κας Cynthia Moreno Tuohy, καθώς αναδείχθηκε το ενδιαφέρον για ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων στο τομέα των εξαρτήσεων μεταξύ των φορέων και του ΟΚΑΝΑ στο προσεχές μέλλον.

web viber image 2020 03 10 14 26 11

web viber image 2020 03 10 14 26 12

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr