14.04.2022

Επίσημη Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του EMCDDA κ. Al. Goosdeel στο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ

Δελτία τύπου

φβγδ

Σήμερα 13.04.2022, ο Γενικός Διευθυντής του European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) της ΕΕ, κ. Al. Goosdeel, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ “STEKI 46”.

Η παρουσία του στον ΧΕΧ αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας γεγονός για τον ΟΚΑΝΑ και ουσιαστική αναγνώριση της ανάγκης λειτουργίας χώρου εποπτευόμενης χρήσης στην Αθήνα. Ο ΧΕΧ είναι για την Ελλάδα μία καινοτόμος υπηρεσία στο πλαίσιο της μείωσης της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Το STEKI 46 αποτελεί και τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης στην Ανατολική Ευρώπη.

Τον κ. Al. Goosdeel υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Αθ. Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΧΕΧ, παρουσιάζοντας την δομή και τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Goosdeel είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης, μοιραζόμενος μαζί τους την πολυετή και πολύτιμη εμπειρία του από αντίστοιχους χώρους που λειτουργούν σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, τις καλές πρακτικές, αλλά και τις δυσκολίες που πιθανόν να ανακύψουν. Επιπλέον σημείωσε την ανάγκη για συστηματική αξιολόγηση και παρακολούθηση των ΧΕΧ στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και της Αθήνας πλέον, ως δείκτη αποτελεσματικότητας των πολιτικών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Ο Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης STEKI 46 θα ενταχθεί στο μεγάλο δίκτυο των ΧΕΧ της Ευρώπης και θα διασυνδεθεί επιστημονικά μέσω του EMCDDA, ώστε να υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση των εξελίξεων, των νέων ουσιών που εισέρχονται στην αγορά, των προβλημάτων που ανακύπτουν και των βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή πρακτική.

Απώτερος στόχος η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των ΧΕΧ της Ευρώπης. Τέλος, από πλευράς του, ο κ. Goosdeel διατύπωσε την επιθυμία να επανέλθει στο ΧΕΧ της Αθήνας, κατά τη λειτουργία του, κάνοντας ένα follow up με τη διεπιστημονική ομάδα, στα σημεία που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή του επίσκεψη.

awfr

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
06.05.2022
Η 7η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης της Βλάβης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της, αλλά και την ανάγκη της καθημερινής εφαρμογής της. Ο ΟΚΑΝΑ είναι υπέρμαχος της φιλοσοφίας της…
Δελτία τύπου
05.05.2022
Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τι γίνεται όμως όταν η χρήση του διαδικτύου  μετατρέπεται  σε εθισμό; Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μία νέα μορφή…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr