13.12.2022

Έναρξη 1ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Φορέων για τα Ναρκωτικά και Άλλες Εξαρτήσεις 2022

Νέα του Οκανά

Ξεκίνησε σήμερα η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Φορέων για τα Ναρκωτικά & Άλλες Εξαρτήσεις.

Τη Συνδιάσκεψη άνοιξε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ κα Ι. Μπάφη, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν οι:

  • Η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας & Εξαρτήσεων, κα Ζ. Ράπτη
  • Ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης
  • Ο ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κ.Παπαθανασίου,
  • Ο Ομότιμος Καθ. Χ. Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του ΕΠΙΨΥ
  • Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρης
  • Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (EMCDDA) κ. Al. Goosdeel.

Η έναρξη ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Εθνικoύ Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χ. Κουϊμτζίδη, ο οποίος τόνισε τη σημασία αυτής της 1ης Συνδιάσκεψης, θέτοντας παράλληλα το πλαίσιο που θα κινηθεί αυτές τις τρεις ημέρες καθώς και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που αναμένονται.

Εν συνεχεία ακολούθησε η θεματική που αφορούσε στα νέα δεδομένα στη χρήση ουσιών και στις νέες προκλήσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων αναγνωρισμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων καθώς και πρώην ωφελούμενος, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του από κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε.

φψτξυ

Η μέρα ολοκληρώθηκε με την ενότητα «Προσεγγίζοντας ευάλωτους πληθυσμούς: Η σημασία της πρόληψης». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη σχολική κοινότητα και για τα παιδιά εξαρτημένων γονέων από εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας "Ορφέας", του Κέντρου Πρόληψης "Πυξίδα", του ΚΕΘΕΑ και του 18Α.

Σημαντική ήταν και η πλαισίωση από εκπρόσωπο του Υπ. Παιδείας η οποία ανέπτυξε τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που εφαρμόζονται για αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

δωβχ

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου, τα στελέχη της "Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων", ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 4, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS: 6004273),…
Νέα του Οκανά
26.06.2024
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου διανεμήθηκε,σε φορείς και υπηρεσίες της Πάτρας, υλικό δημοσιότητας, από τις Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ ( Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα…
Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr