20.07.2018

Εκδήλωση – παρουσίαση εργαστηρίων της ΜΥΕΘ-ΕΜΕ ΟΚΑΝΑ στην Κυψέλη

Νέα του Οκανά

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της νεοσύστατης Μονάδας Υποστήριξης Εκπαίδευσης Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ (ΜΥΕΘ-ΕΜΕ) με στόχο την παρουσίαση των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί το διάστημα 2017-2018.

Το «εργαστήρι ανάπτυξης και χρηστής αξιοποίησης κοινωνικών δεξιοτήτων» είναι μία από αυτές. Αποσκοπεί στην προετοιμασία των θεραπευομένων - που ταυτόχρονα είναι και εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – Παραρτ. Αθηνών - για την ομαλότερη διαχείριση των καθημερινών τους υποχρεώσεων και απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων (όπως ορθή επικοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα κ.α.).

Μία δεύτερη σημαντική δράση είναι το Περιοδικό «Πεδίο Δράσης – Αυτοεκτίμηση». Αποτελεί συνέχεια της εφημερίδας «Αυτοεκτίμηση». Το περιεχόμενό του προετοιμάζουν οι ίδιοι οι θεραπευόμενοι με την εποπτεία και το συντονισμό της ΜΥΕΘ-ΕΜΕ. Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης παρουσιάστηκε το τρίτο σε σειρά τεύχος που αναδεικνύει έντονα την ανάγκη δημιουργίας ΚοινΣΕΠ ως μια επαγγελματική διέξοδο.

DSC 1137

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι και εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ – παραρτήματος Αθηνών κα Μαρία Πουλοπούλου, κα Ελένη Καλογερή, κα Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου και κα Δήμητρα Λελίγκου. O Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ κος Καφετζόπουλος Ευάγγελος και ο Γενικός Διευθυντής ΟΚΑΝΑ κος Γκανάς Αντώνιος παρέστησαν στην εκδήλωση και απένειμαν τα τιμητικά διπλώματα στις καθηγήτριες, ενώ παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κος Παναγιώτης Κουτρουβίδης και πολλοί άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Τέλος στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η κα Φωτεινή Λεομπίλα, Υπεύθυνη Δικαιωμάτων του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι».

DSC 1186

Λίγα λόγια για τη ΜΥΕΘ-ΕΜΕ:

Η Μονάδα Υποστήριξης Εκπαίδευσης Θεραπευομένων – Ειδική Μονάδα Εφαρμογών (ΜΥΕΘ-ΕΜΕ) ΟΚΑΝΑ ξεκίνησε να λειτουργεί από το τέλος του 2017 προκειμένου να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που απευθύνονται στα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ.

Στοχεύει στην αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου τους, και μέσω αυτού, στην κοινωνική τους επανένταξη αλλά και στην ομαλότερη θεραπευτική τους πορεία.

Πιο συγκεκριμένα ο ρόλος της περιλαμβάνει:

• Την καταγραφή του εκπαιδευτικού επιπέδου των θεραπευομένων

• Την υποδοχή αιτημάτων εκπαίδευσης

• Τη συμβουλευτική και εποπτεία σε εκπαιδευτικά θέματα

• Την υλικοτεχνική υποστήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – παράρτ.Αθηνών

• Την υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού σε θέματα διαχείρισης θεμάτων
που σχετίζονται με τους θεραπευόμενους

• Τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ΣΔΕ και Θεραπευτικών Μονάδων προς όφελος
των μελών.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr