14.06.2013

Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Νέα του Οκανά

Τα Κέντρα Πρόληψης κάθε χρόνο υλοποιούν δράσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα των εκδηλώσεων, όπως έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί. Η λίστα ανανεώνεται καθώς αποστέλλονται ακόμη εκδηλώσεις από τα Κέντρα Πρόληψης.


ΑΤΤΙΚΗ


ΚΠ Δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ»

Τρίτη 25 Ιουνίου, Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Τρίτση», 10.00-13.00

Συζήτηση με θέμα: «Λύσεις για τις εξαρτήσεις. Η εμπειρία του Άμστερνταμ».

Τετάρτη 26 Ιουνίου, Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο & Μοναστηράκι, 10:00 - 13:00 & 18:00 - 22:00

Διανομή ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.


ΚΠ Δήμων Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγ. Αναργύρων «ΦΑΕΘΩΝ»

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 10:00

Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» θα βρίσκονται σε σχολεία των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, και Αγίων Αναργύρων-Καματερού για να δημιουργήσουν μαζί με τους μαθητές έργα με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, πλ. Ηρώ, Πετρούπολη, 18:00

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πετρούπολης και νεανικού συγκρότηματος. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» και ο Δήμος Πετρούπολης.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Περιβαλλοντικό Πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», 18:00 Δημιουργικές δραστηριότητες για μεγάλους (Παραμυθάς) και για μικρούς (κουκλοθέατρο), ενημερωτικά περίπτερα και μουσικές εκδηλώσεις (PARK FESTIVAL). Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ», οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και το ΚΕΘΕΑ.

ΚΠ Δήμων Καλλιθέας-Ταύρου-Μοσχάτου «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Πέμπτη 27 Ιουνίου, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Μοσχάτο, 18:00

Πολιτιστική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για το πρόβλημα της εξάρτησης. Στην προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι ηλικίες και ανάγκες της κοινότητας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις: Συναυλία με νεανικά μουσικά συγκροτήματα, εργαστήριο και παράσταση θεάτρου σκιών του δήμου Μοσχάτου με το Θίασο «Αθανασίου», εικαστικό δρώμενο από τα μέλη του Θεραπευτικού προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», διαδραστικά παιχνίδια δρόμου, ζωγραφική μπλούζας με μηνύματα για την πρόληψη των εξαρτήσεων. Επίσης, στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από τους συμμετέχοντες φορείς.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΠ Νομού Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»

Τετάρτη 26 Ιουνίου, Βυζαντίου 10, Κιλκίς

11:30-13:30 βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Λέω όχι και μπορώ τη ζωή να κατακτώ», για παιδιά δημοτικού.

19:00-21:00 βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Λέω όχι και μπορώ τη ζωή να κατακτώ», για εφήβους.

Στόχος των εργαστηρίων είναι μέσα από δραστηριότητες ατομικές κι ομαδικές, παιχνίδια ρόλων και ζωγραφική, τα παιδιά κι οι έφηβοι να κατανοήσουν πως το να ξέρω να λέω όχι (σε περιστάσεις αναγκαίες) είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα, με την οποία μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους από μελλοντικούς κινδύνους και κακοτοπιές. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται προβολή οπτικού υλικού σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Κέντρου Πρόληψης και θα διατίθεται έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η δράση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των μελών του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ.

ΚΠ Νομού Θεσσαλονίκης, Δ. Αμπελοκήπων «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

Τετάρτη 26 Ιουνίου, Πλατεία Ευόσμου, 17:30 - 24:00

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης σε εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης με ενημερωτικό περίπτερο και Έκθεση Φωτογραφίας και απονομή Βραβείων Διαγωνισμού Φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις του κέντρου.


ΚΠ Νομού Φλώρινας

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, κεντρική πλατεία Φλώρινας, 11:00

Ενημερωτικό περίπτερο και διανομή μικρών γλαστρών με μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα, με τη συμμετοχή συνεργατών από την πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους Αγωγής Υγείας, εθελοντές κ.α.

Εικαστικό εργαστήρι από το παιδικό τμήμα ζωγραφικής του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλη», όπου τα παιδιά θα αναδείξουν μέσα από τις ζωγραφιές τους την σημασία της πρόληψης των εξαρτήσεων.


ΚΠ Νομού Καβάλας

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, 20:00

Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα "Πρόληψη, αντιμετώπιση και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των εξαρτημένων ατόμων", που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.


ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΠ Νομού Ιωαννίνων «ΣΧΕΔΙΑ»

Τρίτη 25 Ιουνίου, πεζόδρομος οδός Παπαδοπούλου, 20:30

Συναυλία με εφηβικά και νεανικά συγκροτήματα της πόλης.

ΚΠ Νομού Πρέβεζας

Τετάρτη 26 Ιουνίου, Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, 9:00

Συνέντευξη τύπου με αναφορές στην πλούσια δράση που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος Σεπτέμβριος 2012 - Ιούνιος 2013.


ΚΠ Νομού Άρτας

Τρίτη 25 Ιουνίου, Νόρμαν 13 & Σκουφά, 11:00

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΠ Νομού Καρπενησίου «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Τετάρτη, 26 Ιουνίου & Δευτέρα, 1 Ιουλίου, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, 10:30-12:00

Με αφορμή το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων», Έρα Μουλάκη, εκδ. Κέδρος, τα παιδιά διαβάζουν, ακούν, ζωγραφίζουν συναισθήματα, εκθέτουν τις ζωγραφιές του, παίζουν. Για παιδιά 6-8 ετών, μέχρι 15 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2237080269. Συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

Σάββατο, 29 Ιουνίου, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, 12:00-14:00

Εισήγηση από τη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή «Παιδικό βιβλίο: Από την ιδέα μέχρι το ράφι της βιβλιοθήκης». Στη συνέχεια η συγγραφέας παρουσιάζει στα παιδιά το παραμύθι «Η μάχη της οδοντόβουρτσας» και κατόπιν φτιάχνουν μαζί ένα δικό τους παραμύθι. Για παιδιά 5-7 ετών, μέχρι 25 παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2237080269. Συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 8:30

Πεζοπορία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου. Διαδρομή: Αθλητικό Κέντρο – Κεφαλόβρυσο (Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 17 Ιουνίου ως Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Κέντρο Πρόληψης, τηλ.: 2237022904 και ώρες 09:00-14:00).

Κ.Π Νομού Αιτωλοακαρνανίας "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"

Παρασκευή 21 Ιουνίου, Πεζόδρομος Χαριλάου Τρικούπη, 11:00 - 13:00 & 19:00 - 21:00

Συμμετοχή του Κέντρου στις εκδηλώσεις του Δήμου για την Ημέρα Μουσικής με λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου.

Συμμετοχή του Κέντρου σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις εξαρτήσεις.

Παράλληλα από 21/6 έως και 26/6 θα δημοσιευτούν σε τοπικές εφημερίδες σχετικά άρθρα στελεχών του Κέντρου. Παρασκευή


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΠ Νομού Καρδίτσας

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε, αρθρογραφία στις τοπικές εφημερίδες


ΚΠ Νομού Τρικάλων

Τρίτη 25 Ιουνίου Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, 18:30

Συνέντευξη τύπου- Απολογισμός δράσεων του Κέντρου

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση του κοινού θέματα πρόληψης, ανοιχτή συζήτηση με στόχο την καταγραφή προτάσεων και αναγκών της κοινότητας.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΠ Νομού Αρκαδίας

Κυριακή, 30 Ιουνίου, Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρίπολης, 18:30

Ημερίδα με θέμα: «Μόνο τα πουλιά ξέρουν τι κόπος είναι πάντα να πετάς». Ανθεκτικότητα και ευχαρίστηση του εκπαιδευτικού στη Σχολική Ομάδα – Τάξη. Το θέμα θα αναπτυχθεί από τον κ. Κυριάκο Βλασσόπουλο, M.Phil., Καθηγητή Δ.Ε., Ψυχοθεραπευτή - Ομαδικό Αναλυτή. Επίσης, στην Ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης σε εκπαιδευτικούς.


ΚΕΠΕΠΨΥ Νομού Μεσσηνίας

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας, 21:00

Μουσική εκδήλωση

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, Κεντρική Πλατεία Χώρας, 21:00

Χορευτική εκδήλωση


ΚΠ Νομού Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Τετάρτη 26 Ιουνίου, 9:00-10:00

Ραδιοφωνική εκπομπή του «Διαύλου» με τίτλο «Κάνε add στη Ζωή» στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Πολιτεία 90,7», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τους φορείς: ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ & ΚΕΘΕΑ.

Τετάρτη 26 Ιουνίου, Κεντρική Πλατεία Μολάων, 19:30

Εκδήλωση με τίτλο: «Κάνε add στη Ζωή», η οποία θα περιλαμβάνει: α) Πορεία δρόμου παίδων, β) παρουσίαση του προγράμματος «Εξάρτηση και Πρόληψη» από τους μαθητές του Γυμνασίου Μολάων γ) προβολές ταινίας μικρού μήκους και spots κατά των ναρκωτικών δ) δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά και εφήβους με ζωγραφική με τη βοήθεια εθελοντών ε) έκθεση αφίσας από φορείς πρόληψης και θεραπείας του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ στ) συναυλίες από την Ορχήστρα Νέων της Φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας Μολάων & το Νεανικό Ροκ συγκρότημα "Seven Signs", που συμμετέχουν αφιλοκερδώς & ε) ενημέρωση από το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος».

ΚΡΗΤΗ


ΚΠ Νομού Χανίων

Αρθρογραφία σχετική με θέματα πρόληψης, στον τοπικό τύπο Χανίων, ενώ την Τετάρτη 26 Ιουνίου το Κέντρο θα είναι ανοιχτό σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να γνωρίσει τη φιλοσοφία, τις δράσεις και το νέο χώρο στέγασής του.


ΚΠ Νομού Ηρακλείου «ΚΕΣΑΝ»

Σάββατο 22 Ιουνίου, Πάρκο Γεωργιάδη, 20:00

Μουσική εκδήλωση με την υποστήριξη της μουσικής ομάδας "11 & κάτι" του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Λίγο πριν τη μουσική βραδιά, η Ομάδα Προαγωγής Υγείας, μία ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα ενημερώσει για σημαντικά θέματα υγείας, όπως τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.


ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ


ΚΠ Νομού Σάμου «ΦΑΡΟΣ»

Δράσεις προβολής και ενημέρωσης σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου και στα τρία νησιά της Περιφέρειας (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι).


ΚΠ Νομού Λέσβου, Μυτιλήνη «ΠΝΟΗ»

Τρίτη, 26 Ιουνίου, Πλατεία Σαπφούς, 21:00

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Μυτιλήνης του ΚΕΘΕΑ. Παράλληλα θα λειτουργούν ενημερωτικό περίπτερο και έκθεση φωτογραφίας σχετικά με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του ατόμου.

ΚΠ Νομού Λέσβου, Λήμνος «ΠΟΛΙΟΧΝΗ»

Τρίτη 26 Ιουνίου, πλ. ΟΤΕ, 9:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού και γλυκίσματα.

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr