11.06.2014

Εκδηλώσεις Δομών και Θεραπευτικών Μονάδων ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Νέα του Οκανά

mi me_kratas_apexo50x70_site4_mikro

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΟΚΑΝΑ

Τετάρτη 25 & Πέμπτη 26 Ιουνίου, αίθουσα «συνΑθηνά», απέναντι από τη Βαρβάκειο, 11:00 – 17:00

Ενημερωτικό περίπτερο και διανομή υγειονομικού υλικού από το προσωπικό της ομάδας streetwork και της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του Σταθμού με τη συνεργασία του ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, του «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (Πρόληψης, Έγκαιρης Παρέμβασης) για τη Μείωση της Ζήτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών)», του Εποπτευόμενου Σταθμού «Οδυσσέας», του Προγράμματος «Χιονοστιβάδα» και του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», με τη συμμετοχή του Δικτύου «Οδηγίες Χρήσης» («Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «Praksis», ΚΠ «ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ», «Γιατροί του Κόσμου»).

 

Δείτε σχετική αφίσα

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΟΚΑΝΑ (ΚΥΕΠ)

Τετάρτη, 25 Ιουνίου, Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων του Δήμου Αθηναίων, 18:30-21:00

Εκδήλωση από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Οικογένειας του ΚΥΕΠ σε συνεργασία με τις Ομάδες Γονέων του Προγράμματος με σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας της συμμετοχής της οικογένειας στη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης, την ενημέρωση για τις δράσεις του Προγράμματος Υποστήριξης Οικογένειας και την επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών (εξαρτημένο άτομο-οικογένεια-θεραπευτικό πρόγραμμα).

Θα ακολουθήσει αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με τα έργα – αφίσες, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

 

Δείτε σχετικά: αφίσα και πρόγραμμα

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛMAΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΚΑΝΑ (ΕΚΚΕΕ)

Παρασκευή 20 Ιουνίου -Κυριακή 22 Ιουνίου, «Βρυσάκι» Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα

Συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης «ΣΑΝ ΦΩΣ» στο Athens Fringe Festival 2014.

Πέμπτη 26 Ιουνίου, αίθουσα «συνΑθηνά", απέναντι από τη Βαρβάκειο, 11:00 – 17:00

Συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης «ΣΑΝ ΦΩΣ» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων ΟΚΑΝΑ.

 

«Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (Πρόληψης, Έγκαιρης Παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών» (στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ)

Πέμπτη 26 Ιουνίου, Θησείο, απέναντι από το Σταθμό ΗΣΑΠ, 17:00 – 21:00

Στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (Πρόληψης, Έγκαιρης Παρέμβασης) για τη Μείωση της Ζήτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών)», διοργανώνεται δράση, που θα περιλαμβάνει ενημερωτικό περίπτερο και μουσική.

Στη δράση συμμετέχουν οι:

-Praksis, 19:00-22:00, με van για ενημέρωση και δωρεάν εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων του ιού HIV

-«Γιατροί χωρίς σύνορα» και «Διεθνής Ιατρική» με van που θα ξεκινήσει από το χώρο του Θησείου στις 18:00 θα κάνει street medicine σε χώρους του κέντρου παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε ενεργούς χρήστες και θα καταλήξει στις 20:00 πάλι στο Θησείο

-Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Υγεία» με συμμετοχή στο ενημερωτικό stand

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με τα έργα – αφίσες, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Δείτε σχετική αφίσα

 

ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ «ΑΤΡΑΠΟΣ»

Παρασκευή 20 Ιουνίου, 19:00, γήπεδο Ακράτητου, Άνω Λιόσια

Η Μονάδα Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ» θα συμμετέχει σε τουρνουά ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η ομάδα δημοσιογράφων και στον οποίο θα συμμετέχει και η ομάδα παλαίμαχων του Ακράτητου Αθηνών.

Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου

 

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΠΑΤΡΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο, 28 Ιουνίου, Ρίο, «16η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»

Τη 16η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη έκτη φορά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Η «Γέφυρα Ζωής» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Γεωργίου Τετάρτη 25 (10:00-13:30) & Πέμπτη 26 Ιουνίου (ώρες 10:00 – 13:30 και 18:30 – 21:00),καθώς και το Σάββατο 28 Ιουνίου στη δυτική προβλήτα στο Ρίο (9:00-12:30).

 

Δείτε σχετικά: αφίσα και Δελτίο Τύπου.

 

ΛΑΡΙΣΑ - ΘΜΦΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

28 Ιουνίου – 6 Ιουλίου, Φεστιβάλ Πηνειού

Ενημερωτικό περίπτερο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού (28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Λάρισας. Στο περίπτερο, που θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση για ζητήματα εξάρτησης από ουσίες, επιλογές θεραπείας και θέματα προαγωγής υγείας.

 

ΒΟΛΟΣ - ΘΜΦΑΕ ΒΟΛΟΥ

Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 20:30, παραλία Βόλου (δίπλα στον Αγ. Κωνσταντίνο)

Μουσικό δρώμενο με ζωντανή μουσική, διανομή ενημερωτικού υλικού και δωρεάν αναψυκτικά με χορηγό την ΕΨΑ.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ - ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πέμπτη, 26 Ιουνίου, Σπίτι του Πολιτισμού, 19:00

Ημερίδα με θέμα: «Οι θεραπείες των εξαρτήσεων» σήμερα.

 

Παρασκευή, 27 Ιουνίου, μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, 20:00

Θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η δύναμη να αλλάζεις», με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του ΚΕΘΕΑ και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΔΕΣ, ΔΟΜΕΣ, YΠΗΡΕΣΙΕΣ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ), οι 12 Θεραπευτικές Μονάδες, ο Συντονισμός Κέντρων Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Β. Ελλάδας, τα Προγράμματα στην Κοινότητα και το Δρόμο, το "Street Work", τα πιλοτικά Προγράμματα εναλλακτικά της Φυλάκισης, που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, μείωσης της βλάβης. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 20/06/2014, 20:00-23:00: η ομάδα των Κοινωνιοθεραπευτών-street workers-του OKANA και η κινητή μονάδα της PRAKSIS, θα βρίσκoνται στην περιοχή του City Gate (διασταύρωση των οδών Γιαννιτσών και Οικονόμου).

Τρίτη 24/06/2014, 19:00-21:00, πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από την Εγνατία πλησίον του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου).

Στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (Πρόληψης, Έγκαιρης Παρέμβασης) για τη Μείωση της Ζήτησης Εξαρτησιογόνων Ουσιών)», σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS και την κινητή μονάδα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV της PRAKSIS, θα βρίσκεται σε σημεία της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας δωρεάν εξέταση για τον ιό του HIV σε όσους το επιθυμούν. Η εξέταση είναι ανώνυμη, δωρεάν, γρήγορη (μέσα σε 20 λεπτά βγαίνει το αποτέλεσμα) και πραγματοποιείται με τη χρήση στοματικού υγρού. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης, εκτός από τη δωρεάν εξέταση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη μεταδιδόμενων νοσημάτων, την ασφαλή χρήση και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς επίσης και για τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με στόχο την κάλυψη αναγκών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγείας.

Τρίτη 24/06/2014-30/6/2014, πλατεία Αριστοτέλους, 10:00-22:00

Λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου.

Πέμπτη 26/06/2014, αφετηρία ειρηνικής πορείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, 18:00 από το άγαλμα του Βενιζέλου (Αριστοτέλους πάνω από την Εγνατία)

Ειρηνική πορεία ενημέρωσης και eυαισθητοποίησης με παράλληλα μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Τα μέλη και οι εργαζόμενοι των δομών, μονάδων, υπηρεσιών και προγραμμάτων ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν στις 18:00 από το άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους πάνω από την Εγνατία), θα διασχίσουν όλη την οδό Αριστοτέλους, με μια στάση επί της πλατείας Αριστοτέλους. Η πορεία θα συνεχιστεί επί του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Νίκης έως το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου με μια στάση μπροστά στο Λευκό Πύργο. Η ειρηνική πορεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας θα συνεχίσει προς την Τσιμισκή, θα διασχίσει την Τσιμισκή επί του πεζοδρομίου και θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Ναυαρίνου με μια στάση επί της πλατείας. Μέλη & εργαζόμενοι θα συνεχίσουν προς τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου θα γίνει μια στάση. Η ειρηνική πορεία θα τερματίσει στην πλατεία Αριστοτέλους, στην παραλία, στις 20:00.

Την πορεία θα συνοδεύουν τα Βραζιλιάνικα κρουστά τα οποία θα δώσουν μικρές παραστάσεις, ως εξής: Άγαλμα Βενιζέλου (έναρξη), στην Πλατεία Αριστοτέλους (παραλία), στο Λευκό Πύργο, στην πλατεία Ναυαρίνου, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Στην πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) θα πραγματοποιηθούν επίσης:

19:00-20:00, διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή και των πολιτών.

20:30-22:00, αυναυλία από τo συγκρότημα «Baildsa», Βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα…

23:30 Συναυλία από το γνωστό ROCK συγκρότημα της πόλης «LONG LIVE», με μουσικές από DOORS, ZEP, PURPLE, CLAPTON, CCR, URIAH HEEP, SABBATH, PRIEST, AC/DC.

 

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΘΜΦΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σάββατο, 28 Ιουνίου, κεντρική πλατεία Θήβας, 19:00-23:00

Συμμετοχή της Μονάδας στην εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Βοιωτίας, παράρτημα Θήβας, με θέμα: «εγώ-εσύ-εμείς μαζί για την πρόληψη».

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
01.04.2024
Ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Θετική Φωνή και το Check Point, έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του, να πραγματοποιήσουν,…
Νέα του Οκανά
31.03.2024
Άρθρο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθ. Θεοχάρη, στην εφημερίδα "Απογευματινή" της Κυριακής και στον κ. Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με το Χώρο Εποπτευόμενη Χρήσης "STEKI46" δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του…
Νέα του Οκανά
28.03.2024
Το Πρόγραμμα της Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Θεσσαλονίκης (Υπ.2, Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2024, MIS 6001945) πραγματοποίησε αποκριάτικη γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr