19.02.2024

Δράση των Δομών Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Δελτία τύπου

Η 20η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ως η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης με στόχο τη δέσμευση της κοινότητας στην υιοθέτηση μέτρων και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της επίτευξης της ισότητας μεταξύ των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δομές Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ, καθώς και οι Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων οργανώνουν ενημερωτική δράση με περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου Α’, την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 από τις10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των ανθρώπων δίχως διακρίσεις, στην αποδοχή διαφορών και ανισοτήτων, προσεγγίζοντας και κατανοώντας, με ολιστικό τρόπο, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δομές Άμεσης Πρόσβασης ΟΚΑΝΑ Πάτρας

(Υπ. 1,2,3,4,5στο πλαίσιο της Πράξης «Συνέχιση Υποστήριξης του Δικτύου Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS 6004273)

  • Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας Πάτρας.
  • Κινητή Μονάδα Παρέμβασης.
  • Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων Ατόμων.
  • Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης – Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης.

Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας  του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

  • Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Πατρέων: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου.
  • Συνέχιση Δράσης Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων.
  • Συνέχιση Δράσης Δομές Φιλοξενίας Αστέγων Δήμου Πατρέων: Υπνωτήριο και την
  • Συνέχιση Δράσης Δομές φιλοξενίας Αστέγων Δήμου Πατρέων: Ανοικτό κέντρο Ημέρας.

Οι εν λόγω Δομές λειτουργούν στα πλαίσια  του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –  ΕΣΠΑ 2021-27.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
27.02.2024
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών. Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr