27.02.2024

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΟΚΑΝΑ στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών

Δελτία τύπου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για θέματα εξαρτητικών συμπεριφορών.

Με σύνθημα “Και αν δεν βγάλει φτερά”, εξειδικευμένοι ομιλητές του ΟΚΑΝΑ μίλησαν για τον εθισμό σε ενεργειακά ποτά, αλκοόλ και κάπνισμα, ενώ παράλληλα έδωσαν έμφαση σε θέματα που αφορούν στον ρόλο της οικογένειας και του σχολείου.

Η εκδήλωσε έκλεισε με μια βιωματική ιστορία αντιπαράθεσης και σύνδεσης, όπου τα παιδιά είχαν το χώρο να εκφράσουν με τη φωνή τους τις σκέψεις τους πάνω στη θεματολογία που συζητήθηκε νωρίτερα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Τίτο, Αρχιμανδρίτη Αχαρνών και Μητροπόλεως, την κα Καμπόλη, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για τη διοργάνωση και την φιλοξενία.

Την ημερίδα επιμελήθηκαν, ο κ. Τσαγκαράκης, Ψυχίατρος Μονάδας Απεξάρτησης από το Αλκοόλ & τις Νόμιμες Εξαρτήσεις, η κα Δαρσακλή, Ψυχολόγος στο Πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης σε Εφήβους-Νέους με Παραβατική Συμπεριφορά, ο κ. Φριλίγκος, Κοινωνικός Λειτουργός, Αναπληρωτής Προϊστάμενος ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ & Επιστημονικά Υπεύθυνος ΜΥΕΘ ΟΚΑΝΑ και η κα Χαλκιά, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Διεθνών & Δημοσίων Συνεργασιών.

 

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Δελτία τύπου
26.02.2024
Στις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ ξεναγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη δομή της Πάτρας. Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για το έργο που γίνεται σε…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr