02.06.2022

Διήμερη Τεχνική Συνάντηση EMCDDA για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης. Συμμετοχή του ΟΚΑΝΑ

Νέα του Οκανά

Μία διήμερη Τεχνική Συνάντηση του European Monitoring Center for Drugs and Drug Prevention, για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου του 2022, στη Λισαβόνα.

Ο Γενικός Διευθυντής του EMCDDA κ. Alexis Goosdeel άνοιξε τις εργασίες της συνάντησης αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα για την δικτύωση των ΧΕΧ, την αξιολόγηση τους και τη μέτρηση της αποτελεσματικότητάς τους, προτείνοντας τη διασύνδεσή τους μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν φορείς, που ήδη λειτουργούν ΧΕΧ ή πρόκειται να θέσουν σε λειτουργία σύντομα, προερχόμενοι από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και από άλλες χώρες.

Από την Ελλάδα, συμμετείχε ο ΟΚΑΝΑ με την παρουσία του Προέδρου του, κ. Αθ. Θεοχάρη, της Προϊσταμένης Άμεσης Πρόσβασης Αθήνας και υπεύθυνης του ΧΕΧ κα. Λ. Λαγάκου, του Αν. Προϊστάμενου Δομών Άμεσης Πρόσβασης Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Εμινίδη και του Νοσηλευτή του ΧΕΧ κ. Ι. Ζάχου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, εκτενώς, θέματα αξιολόγησης του έργου των ΧΕΧ, καθώς και τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας τους, παράλληλα με τη δυνατότητα μέτρησης της αποδοτικότητας τους και του οφέλους στην κοινότητα των ενεργών χρηστών και στην κοινωνία ευρύτερα.

cghjx

 

Σχετικά Νέα

Νέα του Οκανά
29.07.2022
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στους διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Πρόληψης Αθηνά Πολιάς, από την Πρόεδρό του, κα Φ. Λεομπίλλα Συζήτησαν…
Νέα του Οκανά
26.07.2022
Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) – Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ επισκέφτηκε σήμερα η διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειών (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Μαίρη Πίνη συνοδευόμενη από…
Νέα του Οκανά
22.07.2022
Τα στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Αγρινίου του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν στις 22/07/2022 συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με την προϊσταμένη και τους εργασιακούς συμβούλους της Δημόσιας Υπηρεσίας…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr