03.10.2022

Διεξαγωγή εσπερίδας στο Ωδείο Ρεθύμνου. "5 λεπτά ακόμη"

Δελτία τύπου

 

φριφ

Διεξήχθη στις 3 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης», στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η εσπερίδα που διοργανώθηκε από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις». Η εσπερίδα είχε τίτλο «5 λεπτά ακόμα… Διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια, κοινωνικά δίκτυα: Πότε η συνήθεια γίνεται απειλή;» και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου, κα Μαρία Λιονή, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, και η Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Καθηγήτρια Θεανώ Κοκκινάκη. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν η ανάγκη για διαλεύκανση των ορίων που χωρίζουν τη χρήση του διαδικτύου και εν γένει της σύγχρονης τεχνολογίας από την εξάρτηση.

άσλκξδ

Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, αναφέρθηκε στις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρονται από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. μέσω ενός ενισχυμένου δικτύου δομών σε όλους τους βασικούς πυλώνες (πρόληψη, μείωση της βλάβης, θεραπεία) με τις οποίες ο Οργανισμός απαντά στις σύγχρονες μορφές των συμπεριφορικών εξαρτήσεων (διαδίκτυο, κοινωνικά δίκτυα).

λσκξφη

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας, κ. Γεώργιος Παναγής, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., τον μεγαλύτερο φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στη χώρα. Η συνεργασία Πανεπιστημίου και Ο.ΚΑ.ΝΑ στο πλαίσιο της λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» προωθεί την εκπαίδευση εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι δύνανται πλέον να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν παρεμβάσεις -προληπτικές και θεραπευτικές- στο πεδίο των εξαρτήσεων και των συμπεριφορικών εθισμών.

Στη συνέχεια, η διεπιστημονική ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στο Ρέθυμνο απάντησε στο ερώτημα ποιες είναι οι συμπεριφορικές εξαρτήσεις, πώς τις αναγνωρίζουμε και τι μπορεί να σημαίνουν για τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

κλφο

Τέλος, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κα Βασιλική Τσουρά, μαζί με την Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κα Σοφία Τριλίβα και την κα Μαριλή Νύκταρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Δ.Π.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Κρήτης «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις», προσκάλεσαν το κοινό σε μια διαδραστική συζήτηση. Η συζήτηση αφορούσε ερωτήματα για τη σχέση των χρηστών με το διαδίκτυο και τη σύγχρονη τεχνολογία, τους παράγοντες που τη διαμορφώνουν και τους τρόπους διαχείρισης έτσι ώστε η σχέση αυτή να μη γίνεται προβληματική.

Σχετικά Νέα

Δελτία τύπου
27.04.2022
  Τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στην Ελλάδα, εγκαινίασε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο…
Δελτία τύπου
25.06.2024
Κάθε χρόνο, η 26η Ιουνίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», αποτελεί την αφορμή να στραφεί το βλέμμα όλων μας, που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της…
Δελτία τύπου
05.04.2024
Για 2η συνεχή χρονιά, το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ, στην Πρέβεζα, διοργανώνει ομάδες διακοπής καπνίσματος. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την…
Επικοινωνήστε με τον ΟΚΑΝΑ

Σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα που υλοποιεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Ειδικότερα, στην κατηγορία FAQ θα βρείτε πιο εξειδικευμένα άρθρα για θέματα πρόληψης και θεραπείας αλλά και πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις από τη χρήση τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μία πληροφορία που δεν μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες του web site, στείλτε μας το ερώτημά σας στο questions@okana.gr ή χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε την απάντηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλήματος που σχετίζεται με τη χρήση ουσιών απευθυνθείτε στην ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS του ΟΚΑΝΑ καλώντας το 1031.

Για ερωτήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης, επεξεργασίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρακαλούμε όπως τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@okana.gr